'טבעות ספירליות', 'קשירת אסיד'… אלה חלק מהשמות שניתנים לטבעות במקל לרולר שוכב, שמותקנות על המקל באופן שמוריד מהעומס על הידיים בזמן העבודה ובזמן המאבק עם דג גדול. מייד נסביר באופן ברור יותר אולם יש לשים לב שההתיחסות היא אך ורק למקל המיועד לרולר שוכב. ברולר ספינינג הבעיה אותה באה הקשירה הזו לפתור לא קיימת.
תזכורת: במקל שוכב הטבעות מותקנות בצד העליון של המקל לעומת הטבעות שמותקנות בצד התחתון במקל לרולר ספינינג. בשוכב החוט עובר דרך הטבעות ומעל המקל ובספינינג החוט עובר דרך הטבעות ומתחת למקל. רולר ספינינג מותקן מתחת והשוכב מותקן מעל המקל.
לפני שנמשיך אשאל אתכם:
1. כמה פעמים שמעתם מישהו אומר שהרולר השוכב לא מסתדר לו ביד?
2. כמה פעמים ראיתם מישהו עובד עם רולר שוכב ורואים בבירור שהרולר מתנדנד ימינה ושמאלה בזמן הגלגול?
התחושה שצריך לתקן את נטיית הרולר להתגלגל מטה גורמת לחלק מאתנו לחוש שזה פשוט לא רולר נוח!!! לא תמיד שמים לזה לב אולם היד שמחזיקה את המקל נאלצת (לעיתים בלי ממש לשים לזה לב) לתת תיקונים ולשמור על המקל ישר, הדבר גורם לחלק מאיתנו כאבים בשורש כף היד ולאי נוחות בעבודה עם רולר שוכב, בלי שאנו יודעים שהבעיה טמונה בטבעות ולא ברולר.
כדי לפתור את הבעיה פותחה שיטת ליפוף ומיקום לטבעות, שבה המקל הוא מעין כלאיים בין שוכב לספינינג – משתמשים ברולר שוכב אולם הטבעות עושות חצי סיבוב ובסוף יוצאות מתחת למקל ובאורח פלא הופכות אותו ליציב. אלה לרוב אותן טבעות שמסודרות באופן שונה אם כי במקרים מסויימים נעשה שימוש בטבעות שמעל ולצד המקל בטבעות לשוכב, אולם בטבעות שאחרי הסיבוב נעשה שימוש בטבעות לספינינג.
נשאל השאלה – אם זה כל כך לא נוח ודורש התאמות, מדוע שלא אשתמש פשוט ברולר ספינינג וזהו?
לרולר שוכב יש כמה יתרונות בולטים על פני ספינינג שהופכות אותו למתאים יותר לחלק מהאנשים ולחלק מהסגנונות – אמנה בקצרה את גדלו הקטן יותר, תכולת חוט גדולה יותר, אמינות רבה יותר, פשטות בבניה וכו'… בנוסף רולרים שוכבים הם תמיד שוכבים ומי שרוצה חשמלי אולם לא ממש נוח לו, ייתכן וכאן גלום הפתרון עבורו.
הנה סרטון שמסביר זאת באופן מוחשי: