הנחיות לטיפול בחוט הדיג
כדי להבטיח שהחוט שרכשת יספק לך את מיטב הביצועים וכדי שתיהנה ממיטב התכונות שלו חשוב שטתחזק ותטפל בו באופן מיטבי.
בחלק זה תמצא עצות שיאפשרו לך להוציא את המיטב מהחוט שרכשת, כולל מידע על איחסון טיפים על הטיפול לאחר יציאת הדיג ועצות לגבי הגורמים השונים שיכולים להשפיע על ביצועי החוט.
איחסון
מומלץ לאחסן את כל סוגי החוטים בטמפרטורת החדר והרחק מאור שמש. כל חוט מגיב אחרת לתנאי האחסון. למשל חוטי מונו, סופגים לחות מהאוויר וככל שיאוחסנו באווירה לחה יותר הם יספגו יהיו רכים יותר וגמישים יותר. חוטי מונו אינם מיוצבים כנגד אור אולטרא סגול (UV) והחוטים יתפרקו בחשיפה ארוכה לאור השמש. לעומת זאת חוטי פלואורו-קרבון אינם סופחים מים ואינם מתפרקים באור.
מומלץ לאחסן חוטים בטמפרטורת החדר – כלומר 18-25 מעלות צלסיוס, אם כי, בניגוד לסברה המקובלת, יש לציין שטמפרטורה נמוכה או גבוהה אינן משפיעות על חוזק הקריעה כל עוד לא הגיע החוט לטמפרטורת ההתכה שלו. אחסון בטמפרטורות קיצון עלול לפגוע בחוט ואת הנזק קשה לכמת ולחזות מתי יקרע. ניתן לציין שחוט קר הוא פחות גמיש ובטמפרטורה חמימה הוא יהיה רך יותר.
טיפול בחוט בזמן יציאת הדיג
בדוק מידי פעם את מצב החוט ובמיוחד שים לב לפגיעות ושפשופים במיוחד במטרים האחרונים בקרבת קצה החוט קרוב למשקולת ולקרס.
מתחת למים החוט חשוף לכל מיני גורמים שיכולים לפגוע בו אולם אינם נראים מעל המים – אבנים וסלעים, אלמוגים, ענפים, צמחיה וכו' – כולם עלולים לפגוע בחוט ובמיוחד בחוטים דקים. אפילו שיני הדג עלולים לפגוע בחוט אם הדג בולע את הפתיון עמוק לתוך גרונו. הדרך היחידה היא לבדוק מידי פעם בזמן היציאה. מקטעי חוט פגועים יש להחליף באופן מיידי.
אם החוט נקרע מעומס יתר או כתוצאה להסתבכות בעצם תת מימי, יש לחתוך מהחוט לפחות 2-3 מטרים מעל האיזור הקרוע, מכיוון שכשמונו נקרע האיזור סביב הקרע נמתח מעבר לגבולות האלסטיות שלו וכתוצאה מכך הוא נחלש וחוזק הקריעה שלו יורד ובפעם הבאה הוא יקרע תחת מתח נמוך מהמתוכנן לו. גם חלקיקי חול, בוץ ולכלוך יכולים לפגוע הן בחוט והן בטבעות כתוצאה משריטות קטנות שהם יכולים לגרום להם.
החלף חוטים בהתאם לרמת השימוש שלך בחוט וככלל אצבע, אם אתה דג בכל סוף שבוע החלף חוטים פעמיים בשנה. בדוק את החוט באופן תדיר לכל סימן נזק והחלף לחוט חדש אם נצפו פגיעות בחוט.
קשרים
הקשר הוא הנקודה החלשה ביותר בינך לבין הדג… לכן וודא שהקשרים שלך הדוקים וקשורים נכון. תרגל קשרים חדשים בבית לפני הדיג.
תמיד, תמיד, אבל תמיד הקפד להרטיב את הקשר לפני ההידוק. הרטב את הקשר והדק אותו באיטיות. ההרטבה מקטינה את החיכוך ומורידה את החום המקומי הנוצר מההידוק והחיכוך.
לחוטים שונים ולסיטואציות שונות מתאימים קשרים שונים. הקדש את הזמן למציאת הקשרים היעילים והמתאימים ביותר ותרגל את הקשירה.
בדוק את הטבעות בחכה לוודא שאין בהן סדקים ושברים. טבעות שבורות הן חדות מאוד והן עשויות לפגוע בחוט או אף לחתוך אותו.
המאמר באדיבות צוות פישינג אונליין יבואני Ultima בישראל
למגוון החוטים – לחץ כאן
האם החוט אלסטי – במתיחה שב לעצמו