כל מי שעשה ג'יג מכיר את התופעה שבה ג'יג ים קטנים תופסים יותר מאשר ג'יגים גדולים. ג'יג כידוע מדמה דג נמלט, או דג פצוע, וככל שהוא קטן יותר הוא מהווה יעד ומטרה ליותר טורפים, חלקם קטנים וחלקם גדולים יותר. אז איך אנחנו ממנפים את זה לתפיסת יותר דגים? בזה דן המאמר הקצר הבא.
הציוד הנדרש – ניתן להתחיל עם מקל זרזור קצר לצורך ההתחלה והתרגול של השיטה אולם מומלץ להתקדם אל מקל ייעודי משום שמקל ייעודי לשיטה יהיה מקל פראבולי (כלומר העומס מתחלק על כל המקל וכולו מתכופף בתגובה) בעוד מקלות הזרזור יהיו ברובם מקלות עם אקשן פאסט בהם רק קצה המקל גמיש ומתכופף. מבחינת הרולר – ניתן להשתמש ברולר שוכב או בספינינג אולם ככל שיורדים במשקל הג'יגים ומגיעים לג'יגים במשקל פחות מ 30 גר' מומלץ להשתמש ברולר ספינינג שכן ברולר שוכב יהיה קשה לרולר לשחרר חוט לג'יגים הקטנטנים והם ירדו לאט. גודל הרולר – כשמשתמשים בג'יגים במשקל מתחת ל 15 גר' עובדים בעומקים רדודים של כמה מטרים וניתן להשתמש ברולר בגודל 1000-1500 ובחוט 6-10 ליברות. בתחום של 15 – 30 גרם עובדים בעומק עד 10 מ' וניתן להשתמש ברולר בגודל 2500 – 3000 ובחוט 15 – 20 ליברות. במשקלי ג'יג גבוהים יותר משתמשים ברולר גודל 4000 – 5000 ובחוט 20 – 30 ליברות. החוט צריך ליהיות דק ככל שניתן וחלק מה שמכוון אותנו לחוטים 8 גידים בעיקר שכן הם דקים וחלקים יותר מחוטי 4 גידים. שוק לידר – רצוי מאוד פלואורו קרבון מבחינת העמידות לשפשופים וחיכוך בסלע (הפלואורו קרבון קשיח יותר מאשר פוליאתילן ) וכמובן מבחינת הנראות במים שכן הוא שקוף יותר ולכן מתאים יותר במיוחד לדגים חשדניים. כשבוחרים שוקלידר יש להתקין חוט בעל טסט מעט גבוה יותר מאשר החוט בד הראשי. מבחינת קרסים – בדיוק כמו בג'יג מהיר: יש דגים שתוקפים בראש ויש דגים שתוקפים בזנב, ובהתאמה לפי הדגים שמטרגטים יש מי שמשתמש בקרס אסיסט בודדת בראש ויש מי ששם שתיים, יש מי שמוסיף משולשת בתחתית ויש מי שמהדר ובמקום המשולשת מוסיף שני אסיסטים בתחתית הג'יג. כמובן שיש לקחת בחשבון את תכסית הקרקע – המבנה וסוג הסלע ובמקרה של קרקעית עם סלע משונן יש המסירים את הקרסים מהתחתית כדי לצמצם אבדן ג'יגים לסלעים.
צורת העבודה: ניתן לעבוד כמו בג'יג מהיר באיזור התקיפה ( strike zone)- גלגול והקפצה, גלגול והקפצה…. כשמרכזים את העבודה בתחום שלכמה מ' מעל הקרקעית. או לחילופין טכניקה שעובדת במיקרים מסויימים היא היא כמה הקפצות והפלה לקרקעית, עם המתנה של כמה שניות ואז שוב סדרת הקפצות. במקרים מסויימים דג סקרן יקח את הג'יג המונח על הקרקעית. כמו בסגנונות ג'יג אחרים – הרבה פעמים התקיפות מתרחשות בנפילה. טכניקה נוספת המשאירה את הג'יג באיזור התקיפה ומשלבת הרבה נפילות עושה שימוש בתנועות ניגוב הרוכות ואז עצירה והמתנה שהחוט ימתח ושוב חזרה, ניתן לשלב גילגול ואיסוף חוט איטי מה שמשמר את הג'יג בתנועה ומספק שפע נפילות והזדמנויות לתקיפה.
ג'יגים למיקרו ג'יג איטי
כמובן שיש להתאים את הסגנון לעומק בו עובדים ולסוג ומשקל הג'יג.
שיטת העבודה – בהתאם לסוג הג'יג ולתנועה שלו, כמו בג'יג מהיר או לחילופין כמו בג'יג איטי כשמשתמשים בג'יגים מתאימים.