בוס ופילוטה – השיטה ויישומה.
בחרנו לנו את הציוד המתאים, הפילוטה מוכנה והסל על הכתף,
הבה נצא לדרך ונבין איך חוזרים עם דגים.
דגי המטרה :
כמעט כל דגי החוף נמשכים לפתיון הפילוטה ..טלוויזיות..כחילות..אראסים..לברקים..לוקוסים אג'אג'ים
סרגוסים ודניסים במיוחד !!
אתמקד בעיקר בסרגוסים שכן הדג מאד נפוץ בחופי הארץ מצפון ועד דרום.
עונות וזמני הדייג :
סרגוסים – נובמבר עד מרץ
ובכל שעות היום.
מצב הים:
גלים – סגנון זה מחייב ים עובד וגלי, ים שקט ללא גלים ונטול קצף, לא יתאים בכלל !!
עכירות המים – חשוב שיהיו מיים נקיים ולא בוציים..הפתיון לא יעבוד כראוי במים עכורים !!
כמו כן מומלץ להתמקם באזור נקי מאצות שלא ייתפסו על הפתיון ויפריעו לדייג .
מבנה החוף :
במידה ומטרגטים סרגוסים , חשוב שיהיה מבנה חוף סלעי נטו או לפחות סלעי ומעט חולי ,
חפשו ריפים טבעיים עם מחילות ונקיקים בסלע בתוך ומחוץ למים,
בורות טבעיים וצורות U או V בריפים הם המקומות הכי מומלצים.
שיטת הדייג :
במהלך הדייג חשוב לשמור ככל האפשר על חוט מתוח, כאשר המצוף אינו נח על המים אלא כ-20 ס"מ מעל!!
נדרש ריכוז רב והתמקדות במצוף מעל פני המים. בזמן שמזהים אכילה המתבטאת בנקירות או תזוזות במצוף,
יש לתת הצלפה מיידית, חזקה וקצרה, לנעיצת הקרס בפה של הדג.
ריכוז ותגובה מהירה באמצעות הצלפה הינה המפתח להצלחה !!
חשוב להניף ולהוציא את הדג מהר מעל פני המים, וזה יתאפשר הודות למקל עם הקצה הקשיח.
לא לשכוח שיש זוג בניות, אחת עם דג והשניה ללא דג באזור סלעי קשה, דבר המגביר את הסיכוי שהקרס השניה תיתפס בסלעים !!
בים עם גלים 60-80 ס"מ ניתן לעמוד בקצה הריף ולחפש את הדגים בעמוקים יותר.
בים עם גלים גבוהים עדיף לחפש את הדגים ברדוד באותן מחילות ובורות עם קצף .
דווקא במצבי ים קיצוניים, דהיינו, גבה גלי עד רוגש, אפשר להוציא כמויות יותר גדולות
אם יודעים איפה לחפש .
הדג בזמן סערה מרוכז במחילות ובמספר פריטים רב ותמיד רעב !
אם מוצאים מחילה כזו התפיסות יהיו גדולות במיוחד.
כמות הפילוטה על הקרס חייבת לכסות את הקרס באופן מלא כולל החוד ובצורת כדור.
טיפים :
* חשוב תמיד להיות עם עוד כמות של קמח על מנת שנוכל להקשות את הפיתיון במידה והפיתיון בא במגע עם מים .
אם הפילוטה באה במגע עם מים כתוצאה מנפילה או השפרצות גלים, זה פשוט מדלל אותה והיא לא תחזיק יותר על הקרס.
* לשמור על פיתיון רזרבי יבש ולא לקחת הכל לקו המים, אלא להשאיר על החוף מאחור או ברכב.
* להצטייד במספיק זוגות בניות ובעוד מידת קרסים + חוט מוביל + מצופים .
*קצה מקל רזרבי ו/או בוס נוסף לגיבוי.
* אין להוסיף משקולת , אפילו הקטנה ביותר, שכן זה מפריע לתנועת הפיתיון בתוך הזרם ובכך אחוזי התפיסות יורדים פלאים .
* חוץ משלושת הרכיבים העיקריים בתערובת, אין צורך בתוספות כגון סולת או שמן. במגע עם מים הסולת מכפילה ואפילו משלשת את נפחה. דבר שלא מוסיף כלל לפיתיון שלנו שכן לא מדובר על מטרת מסחר ומכירה לפי משקל אלא שימוש אישי בפיתיון .
המרכיבים האלו מספיקים לקבלת פיתיון מושלם, מה גם שהמרכיב העיקרי הוא סרדינים ויש אותו בשפע
60%-70% .
* מכיוון שדייג כזה מחייב לטייל בריפים ובין הסלעים, חשוב מאד לנקוט במשנה זהירות מריפים חלקים, בורות וגלים שיכולים בקלות להפיל על הריף ו/או למים .
על מנת להגיע לבורות וזרמים בין הריפים, ניאלץ לצעוד בתוך המים ועל כן חשוב שהסרבל יהיה איכותי מאד שישרת אותנו כראוי מבחינת בידוד, גמישות תנועה ומגף שיימנע החלקה.
* בוס קרבון קל להרמה שכן מדובר בדייג עם יד אחת וחשוב מאד שיהיה עם קצה קשיח ככל האפשר. .
*את הסרדינים חשוב לקנות בחודשי הקיץ שכן המחיר יורד מחוסר ביקוש של שאראקיסטים וזהו עיקר הפיתיון שלהם ואז גם הסרדינים נמצאים בשפע .
קילו סרדינים בקיץ לא אמור לעלות יותר מ 10 שקלים לקילו . בחורף המחיר פי 3 ויותר !
אם הולכים על פיתיון כזה חשוב להצטייד בכמות מספיקה לפחות לשנה שלמה. 10 קילו לאדם שיוצא פעם בשבוע או יותר…
אישית , אני רוכש לא פחות מ 50 קילו כל עונה !!
* לשמור על הסרדינים הטחונים או אלה עם המלח או המוכנים לשימוש ,במקום מוצל ואין צורך במקרר .
* אם הכנתם בצורה הנכונה, הפתיון יכול להחזיק עשרות שנים בלי שום בעיה שיתקלקל.
וכמו היין ככל שהפיתיון הזה ישן יותר, הוא רק משובח יותר !!
*למי שלא רוצה להתעסק עם המלחת הסרדינים עד לטחינה אפשר לקנות מכל דייג שאראקיסט, סרדינים מוכנים לטחינה .
בפועל הם תמיד מעדיפים חדש על ישן וישמחו להתפטר מהמלאי ולהחליפו בחדש ,
עדיין שווה, למרות שיעלה לנו קצת יותר !!
נכתב ע"י הנצרתי מס' 1
כל הזכויות שמורות לפישינג אונליין ©