סרדינים כבושים
מאת אלעד אמיתי, שף ודייג
מצרכים:
- 1 קג' סרדינים נקיים (קיבה וקשקשים)
- חופן גבעולי טימין- שטופים ומיובשים
- 2 קג' מלח גס
- שמן זית- לצורך
הכנה:
מפלטים את הסרדינים, תוך הקפדה על הפרדת הצלעות מהבשר.
בכלי זכוכית רחב- מפזרים מלח גס בנדיבות על תחתית הכלי, מסדרים את הפילטים בצפיפות אך נמנעים מחפיפה, מכסים במלח וחוזרים על הפעולה עד שכל הפילטים קבורים במלח.
כובשים במשך כשעה וחצי מחוץ למקרר ועוד כמחצית השעה בקירור – זמן הכבישה משתנה מעט בהתאם לעובי הפילה וטמפרטורת החדר.
מוציאים את הפילטים מהמלח ושוטפים היטב. שטיפה לא יסודית תשאיר מליחות גבוהה מדי בטעם.
מסננים ומניחים על נייר סופג לייבוש מוחלט.
בכלי זכוכית רחב, מסדרים מצע של גבעולי הטימין.
מסדרים את הפילטים על הטימין.
מכסים בשמן זית
הסרדינים למעשה כבר מוכנים אבל מומלץ להמתין כ- 12 שעות לפני ההגשה.
אוטמים את הכלי ומאכסנים בקירור
חיי מדף במקרר- שבועיים.
אלעד אמיתי – עצמאי, שף, יועץ, מרצה, דייג
בלוג 'חופבית' –
סדנאות בישול – סדנאות מעשיות הכוללות הרצאה בנושא דייג, דגים, טכניקות ופילוסופית בישול.