אם תסתכלו על עטיפות החוטים שלכם תראו שבחלק מהמקרים מצויין שהאחד הוא חוט ספקטרה והשני דיינימה. אוקיי… מה ניתן לעשות עם המידע הזה?
נושא הבא – דיינימה וספקטרה – מה טוב לי יותר? יש שני סוגי חומרים עיקריים מהם מכינים את החוטים – ספקטרה המיוצרת על ידי חברה בשם Honeywell ודיינימה המיוצר על ידי מפעל הולנדי בשם DSM. שניהם כמעט זהים, בעלי אותן תכונות, ועשויים מפוליאטילן. וגם זהים במחיר חמרי הגלם. כל המפעלים בעולם קונים את חומר הגלם שלהם מאחד משני המפעלים הללו ואורג מהם את חוט הבד שלו.
כל חברה תהלל את חומר הגלם ממנו עשויים החוטים שלה ותפסול את המתחרה כמיושן, פג זמנו, חלש, יחס עובי/ חוזק נחות יותר…. יו ניים איט. אבל אם חומר הגלם זהה… ותהליכי הייצור דומים… שווה מחשבה. מישהו צעק בידול, שיווק ומיתוג על רוב האריזות מצויין סוג סיב חומר הגלם ממנו מיוצר החוט.
בנוסף קיימים חוטים שהם FUSED – אלה למעשה חוטי בד שחוממו לרמה כזו שחלק מהסיבים – השכבה החיצונית – נמסו והתאחו, הם עמידים יותר לשפשוף ומטילים רחוק יותר ומתקבל חוט שהוא שילוב בין בד למונו – חלק מבחוץ ודק, לא נמתח וזורק רחוק (לדוגמא – חוטי ננופיל של ברקלי)
מעבר לכך חוטי בד מגיעים במגוון צבעים, שזה בכלל לא משנה לדג כי הוא אולי יראה את השוק לידר אבל לרוב זה יהיה הדבר האחרון שיראה.
ועוד רעיון שאני מיישם אצלי – אם לכל רולר מרכיבים חוט בצבע שונה יהיה קל לפתוח את הפלונטרים…
במאמר הבא נדון לעומק בחסרונות וביתרונות של חוטי הבד.