גמברי, או בעצם שרימפס (חסילון), הינו אחד הפתיונות הפופולריים והמוצלחים בקרב דייגי החוף ואף מהסירה.
היכן להשיג :
זמינותו בישראל גבוהה באופן יחסי אך לא תמיד ניתן להשיגו טרי.
1- אם יש לכם זמן וסבלנות תוכלו למצוא אותו בבריכות רדודות ומעורבות סלע וחול בחוף הים, חפשו עיניים מציצות מהחול.
2-הדרך הנוחה והטובה ביותר היא לקנותו בשוק הדגים, טרי לגמרי ושאינו עבר תהליך הקפאה.
3-בחנויות הדייג ניתן למצוא אריזות מוקפאות בגדלים וזנים שונים (ג'מבו,קריסטל וכו'..).
4-אפשרות נוספת היא רכישת שרימפס שמיועד למאכל, אותו ניתן למצוא ברשתות מזון ומעדניות ללא הכשר. שימו לב : לא לקנות שרימפס שעבר תהליכי בישול כלשהם !
דגי מטרה:
רוב סוגי הדגים יחמדו מנת פתיון טרייה של גמברי, למשל : סרגוסים, כחילות, דניסים, אג'אג'ים וכו'..
מהסירה תוכלו לתפוס פארידות גדולות מאד (מלכות), באמצעות גמברי שלם.
הצגת הפתיון :
הגמברי רך ופריך ודגים קטנים יצליחו לפרקו לעיתים קרובות מבלי להיתפס. בהטלות אגרסיביות עלול הגמברי להתנתק עוד בטרם הגעתו למים.
על מנת לעגן ולשמר אותו קצת יותר, ניתן להשתמש בשריון, אך להשגת עמידות בצורה הטובה ביותר, מומלץ לקלף ולחזק עם חוט אלסטי (סיליקוני).
יש להקפיד על חוד הקרס שיישאר חשוף,גלוי ומוכן לנגיסה.