קונספט הטבעות החדש של פוג'י – KR CONCEPT
חלק שני
תורגם לעברית ופורסם ב FISHING MAGAZINE באישור בלעדי של גרג הולוואיי. מנהל פוג'י אירופה.
מניעת תנועת החוט בשלושה שלבים
בשיטת NGC (זוכרים את שיעור ההסטוריה?) בחירת גודל הטבעות נעשה תוך שימוש במשולש ששורטט שבסיסו קוטר הרולר לו יועד המקל, וקודקוד המשולש היה הטבעות העליונות. הדבר מודגם בשרטוט הבא:
כחלק מקונספט KR פותחה שיטת חניקת תנועת החוט בשלושה שלבים תוך מניעת תנועת החוט באופן טיבעי במהירות כדי לאפשר לחוט להכנס לטבעות מרכז החוט בצורה חלקה. זהו הבסיס השני בשיטה.
למה זה טוב, אתם בוודאי שואלים.שימוש בשיטה זו מאפשר שימוש בטבעות קטנות במרכז המקל שהן כמעט באותו הגודל כמו טבעות קצה המקל מה שמאפשר חיסכון משמעותי במשקל המקל ושיפור כמה פרמטרים כגון מרחקי הטלה, רגישות ועוד.
ראו את השרטוט הבא – חניקת תנועת החוט מבוצעת על ידי שלושת הטבעות התחתונות בלבד ולא על ידי כל המקל כמעט.
השלב הבא בהתייחסות לקונספט KR היה להתחיל ולעצב את הטבעות מחדש. אחרי שהטבעות התחתונות – אלה שחונקות את תנועת החוט – עוצבו מחדש: מצד אחד והן הוגבהו ומהצד השני קוטרן הוקטן, היה צורך לעצב מחדש את טבעות מרכז המקל.
טבעות מרכז המקל מקבלות את החוט מהטבעות התחתונות כשהוא כבר מיושר הטבעות הללו זכו לעיצוב מחדש ובקונספט החדש הן כבר בקוטר זהה או דומה לקוטר הטבעות שבקצה המקל אולם עדיין, כזכור מופעל עליהן לחץ מאוד גבוה ולכן אם נשתמש לטבעות מרכז המקל בטבעות שפותחו לקצה המקל, הטבעת תיתלש מהקשירה או המסגרת עלולה להתעוות (ראו תמונה למטה). צריך היה לתכנן מחדש את החיבור למקל שכן טבעות פשוט נתלשו בהתחלה כי הן נבנו עם רגל קצרה וצרה.
טבעות מרכז המקל החדשות תוכננו עם רגל רחבה וארוכה אולם גודל הטבעת נשמר קטן כמו בטבעות קצה המקל. הנה דוגמא לטבעת שנתלשה וטבעת שהתעוותה כתוצאה מהעומס:
לצורך ההשוואה – הנה הטבעות הקצה החדשות שפותחו – משקל קל, רגל רחבה וארוכה ומדרגה לחיזוק:
ולעומתן, טבעות מרכז החכה – רגל מאוד ארוכה וחזקה, כמה מדרגות למניעת התלישה מהקשירה עכב לחץ צידי, ולחץ עילי.
מה ההבדל המתקבל משינוי העיצוב של הרגל בלבד? להלן הסבר להבדל בחלוקת העומס על הרגל – מימין, הטבעת החדשה עם רגל רחבה ומשמאל הטבעת הישנה עם הרגל הצרה. בטבעת החדשה הלחץ מתחלק על יותר שטח והטבעת מקובעת טוב יותר.
לאחר שטיפלו בטבעות התחתונות ובמרכז, ההגיע זמנן של טבעות החלק העליון – פיתוח הבא מתייחס לטבעות קצה המקל – בקונספט KR בניגוד לצורת החשיבה הקודמת, טבעות קצה המקל הן כולן באותו הגודל. מהרגע שטבעות מרכז המקל קיבלו את החוט מיושר אין צורך להמשיך ולשנות את קוטר הטבעת (הירידה ההדרגתית בקוטר הטבעת במקל באה כזכור, כדי לחנוק את תנועת החוט), ממרכז המקל ומעלה, הטבעות קטנות, קלות משקל והן באותה המידה. כלל זה תופס הן במקלות שוכבים והן במקלות ספינינג. יותר טבעות ובגודל קטן יותר הופכים את המקל לחזק יותר, ובעל רגישות גבוהה יותר מכיוון שקצה המקל קל יותר לעומת צורת החשיבה ב NGC ובגלל שיש יותר טבעות יש יותר נקודות מגע בין החוט לטבעות ומכאן הגברת הרגישות. נסביר כיצד זה נעשה ואיך זה קורה באופן מפורט יותר בהמשך המאמר.
ב NGC מבנה הטבעות, קטרן והסידור שלהן לא חונק את תנועת החוט והסיבוביות שלו במהירות ובאופן מוחלט, ויש יותר נקודות מגע בין החוט לטבעות ובין החוט לבלנק וזרימת החוט דרך הטבעות מואטת כתוצאה מהחיכוך המוגבר. בקונספט KR הטבעות חונקות את תנועת החוט הגלית והסיבובית עוד לפני שהיא מגיעה לטבעות מרכז החכה ולכן מתקבל מרחק הטלה גדול יותר כי החוט זורם עם פחות חיכוך דרך הטבעות.