קונספט הטבעות החדש של פוג'י – KR CONCEPT
חלק שלישי
תורגם לעברית ופורסם ב FISHING MAGAZINE באישור בלעדי של גרג הולוואיי. מנהל פוג'י אירופה.
קצה, מרכז, חלק תחתון…עד עכשיו דיברנו על כל קבוצת טבעות בנפרד, אבל האמת היא שבגלל שהן מורכבות יחד על אותו המקל יש בינהן מערכות יחסים שמכתיבות את הגודל האידאלי לכל טבעת ומאפשרות לרדת בקוטר הטבעות ללא חשש מירידה בביצועי המקל – בעצם ההיפך הוא הנכון, מתקבל שיפור דרמטי בכל פרמטר בביצועי המקל.
אם משתמשים בחוטים קלים ודקים ניתן להשתמש במה שמכונה מיקרו טבעות – סט של טבעות קטנות וקלות מהתחתונה ועד העליונה המיועדות לשימוש בחוטים דקיקים ורולרים קטנים:
שילובים שונים של טבעות קצה עליון ותחתון יקבעו האם ניתן להשתמש בחוטים עבים או שהסידור מותאם לדיג לייט בלבד עם חוטים דקים וציוד קל (רולר קטן).
הנה דוגמא לסידור טבעות ללייט:
כדי להתאים את המקל לחוט דק או עבה משנים את קוטר הטבעות שבקצה המקל כדי לאפשר לקשר בין הראשי ללידר ולאפשר מעבר חוט עם מינימום חיכוך. להזכירכם, באופן תיאורטי, במקל לרולר שוכב אין צורך שהטבעת התחתונה תיהיה בקוטר יותר גדול מקוטרה של הטבעת במסדר חוט ברולר (למי שמשתמש במסדר חוט, כמובן) אולם לרוב משתמשים בטבעת במידה 10 ממ לכל הפחות, כך שסידור זה מתאים לשימוש גם עם חוטים מסולסלים וקשים.
הנה השוואה בין שלושת צורות החשיבה השונות – ניתן לראות שקונספט KR (קו אדום) אידאלי בכל הפרמטרים ואילו אחריו המיקרו טבעות הרגיל (קו צהוב) ואחריהם NGC (כחול) – ככל שקרובים יותר לקצה הציון גבוה יותר בפרמטר המדובר.
דיברנו על מקלות לרולר שוכב – עכשיו בואו וננסה להבין את מערכות היחסים שבין הטבעות במקל ספינינג.
גם פה שיטת החלוקה של קבוצות הטבעות לשלושה קבוצות – תחתית המקל, מרכז וקצה מיושמת. כזכור, קבוצת הטבעות בתחתית המקל מכונה גם טבעות חניקת החוט כי הן חונקות את התנועה הגלית והסיבובית שלו ביציאה מהרולר. שלושת הטבעות התחתונות חונקות במהירות את החוט ובכניסה לטבעת מרכז המקל החוט כבר מיושר ולכן מכאן הטבעות הן באותו הגודל. שימו לב לטבעת מרכז המקל ולטבעת הקצה – אותו הקוטר (4) אולם טבעת המרכז בעלת רגל ארוכה יותר ומסגרת מחוזקת יותר.
בחירת הטבעות בהתאם ליישום – קל או כבד ובהתאם לחוט בו משתמשים – עיקר השינוי הוא בטבעות התחתונות והטבעות העליונות הן בקוטר 4 ללייט או 4.5 לכבד.
גרף המציג את הביצועים היחסיים של כל קונספט במקלות ספינינג.
סיכום עיקר התרומה של KR קונספט לביצועי המקל: